Single zijn tijdens deze lockdown periode is allesbehalve gemakkelijk.

Het is niet zo zichtbaar, maar ook voor jonge alleenstaanden is thuisisolatie afzien. Die eelt op de rechterhand, het gebrek aan Kleenex-doekjes… Want wie geen gezin, partner of een stel huisgenoten heeft, is normaal gezien aangewezen op openbare gelegenheden om zijn sociale gram te halen, wat nu onmogelijk is.

Niets kan zo deugd doen – vooral nu – als een dikke knuffel en een smakkerd op de lippen, waardoor je het gevoel krijgt dat alles wel goed komt. Dan kan eventueel met een vriendin van het opblaasbare type, maar dan riskeer je weer kans op ontploffingsgevaar en het herwitten van je plafond.

Misschien dat de oplossing van de Amerikaanse Emily King soelaas kan bieden. Ze heeft een stappenplan online geplaatst om zelf een Make-Out Practice Pillow in elkaar te… euhm naaien. Een kussen dat je naar hartenlust dus kan lebberen en nooit last heeft van een stinkbek.

Wat heb je zoal nodig? Een schaar, naaimachine, draad, lijm, kussenvulling, vilt en als pièce de résistance de mond van een reanimatiepop. Voor dat laatste kan je altijd eens een telefoontje plegen naar het Rode Kruis of ze nog versleten exemplaren kunnen missen. Maar best de reden voor jezelf houden.

Haar stappenplan is netjes uitgelegd met de nodige foto’s. Oorspronkelijk was het kussende kussen bedoeld voor eenzame zieltjes op Valentijnsdag, maar door de huidige situatie stijgt haar knutselwerk weer in populariteit.

De ochtendstond heeft voortaan meteen een tong in de mond.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."