Het linkse dagblad De Morgen (maar eigenlijk eigendom van het neoliberale DPG) tackelt met beide voeten vooruit. Het is niet de eerste keer (denk maar aan de ongefundeerde beweringen over notaris X), maar deze keer valt het nog meer op.

In een stuk over de coronacrisis (Vlaamse influencers verspreiden waanzinnige complottheorieën over corona) wordt de Vlaamse moeder van drie, Charlotte Stoffels, frontaal aangevallen.

Ik ken Charlotte niet. Ik ken haar ideeën ook niet over de coronacrisis. Een zaak weet ik wel: ‘Die Gedanken sind frei’ (naar een Duits lied over de vrijheid van gedachte). Iedereen mag dus denken wat hij of zij wil.

Volgens De Morgen is Charlotte gevaarlijk. Ze is een micro-influencer omdat ze een paar duizend mensen bereikt.

Eergisteren zat er in het nieuws van VTM een flagrante leugen. Er werd een beeld van een Italiaans ziekenhuis getoond terwijl het om een Vlaamse instelling ging. Hoeveel mensen kijken naar VTM? Dat is een macro-influencer.

Terug naar Charlotte. Ze mag denken wat ze wil. Het is ongeveer onze laatste vrijheid in Vlaanderen. Maar als het van de linkse journalisten van De Morgen afhangt, is dat binnenkort ook voorbij.

Want stel je voor: Charlotte zou sommige mensen wel eens op ‘verkeerde’ ideeën kunen brengen. Met verkeerd bedoel ik dan ideeën die niet door VTM of DPG (eigenaar van De Morgen) verspreid worden en door iedereen geloofd moeten worden.

Van mij mag iedereen geloven en denken wat hij of zij wil. Wil William ‘Bill’ Gates iedereen chippen via een vaccin? Als je dat wenst te geloven, waarom niet. Vergeet alleen niet dat we er niet eens in slagen om het kleinste project in goede banen te leiden. De totale wereldbevolking inenten zou dan wel weer mogelijk zijn.

Ik ken die zogeheten ‘complottheorieën’ ook. Die zijn inderdaad vaak te gek voor woorden. Ik heb het nooit eerder geschreven, maar een tijdje geleden had ik een koppel op bezoek. Ze beweerden dat onze politici bloed drinken van kinderen. Ik heb het echtpaar vriendelijk beluisterd. Ze kregen zelfs een kopje thee.

Wat De Morgen op zijn minst moet doen, is excuses aanbieden aan Charlotte voor die vuile tackle. Een rode kaart is onvoldoende.