Tom Van Grieken haalt zich een Twitter-woede op de hals omdat hij de corona-app weigert te installeren.

 

Eén miljoen Belgen hebben ondertussen de corona-app geïnstalleerd. Tom Van Grieken is niet een van hen en is ook niet van plan hen daarin te volgen. “Zij die er zich goed bij voelen, geen probleem, zij die de overheid wantrouwen en met reden: installeer de app niet. Je kan beter beetje te veel wantrouwen hebben dan te weinig”, zegt Van Grieken. Na de de bedenkelijke voornemens van de Antwerpse gouverneur Cathy Berx die een een communistisch model als voorbeeld neemt, misschien niet geheel onterecht. Nochtans kent de app kent niet de identiteit van de personen waarmee je in contact komt en wisselt enkel willekeurige codes uit met andere personen die de app gebruiken.

Op twitter – de enige toog van het land die na elf uur nog open is – lokt dat een storm van verontwaardiging uit. Zelfs journalist Jan De Meulemeester – nieuwsanker bij kanaalZ – moet het ontgelden omdat hij de quote van Van Grieken post en dus fake news brengt: “Je geeft geen forum aan idiote uitspraken”.

Het lijkt erop dat ons land langzaam maar zeker verdeeld raakt tussen believers en non-believers. Daar kan een regering die de meerheid van de Vlamingen niet vertegenwoordigd weinig aan veranderen.