Er is de laatste dagen alweer veel te doen over de orgasmekloof. De Vlaamse Liesbeth vertelt ons hoe het komt, dat ze pas op haar vierendertigste van haar eerste hoogtepunt kon genieten.

De orgasmekloof – waar we het HIER al eens uitgebreid over hadden – is opnieuw een hot item. De aanleiding is het overlijden van de seksuologe Shere Hite, die al in 1976 aankaartte dat mannen meer hun best moeten doen om vrouwen te behagen.

Liesbeth uit de Antwerpse Kempen wil haar verhaal aan ons kwijt.

“Ik was zeventien, toen ik voor het eerst een vriendje had. Ik was smoorverliefd op hem, en hij op mij. We waren beiden nog maagd, en ik kon niet wachten om met hem naar bed te gaan. Die eerste keer heeft het niet lang geduurd: hij kwam al klaar bij het aantrekken van het condoom. De tweede keer duurde het al een beetje langer. Toch wel een minuut of twee.”

“We vrijden veel, en ik deed het graag, maar lang duurde het nooit. Hij was een snelle schutter. En aan voorspel deden we eigenlijk nooit. Of hij toch niet bij mij. In de vier jaar dat we een relatie hadden, ben ik nooit klaargekomen. Ik miste ook geen orgasmes, want ik kende het gewoon niet.”

“Op mijn tweeëntwintigste leerde ik mijn inmiddels ex-man kennen. Ook hij was een man van erop-en-erover, maar dat was ik inmiddels al gewend.”

“Mijn vriendinnen legden soms uit, hoe hun partners zich uitsloofden om hen in de zevende hemel te brengen, soms tot in detail. Ik zei dan lachend dat ik over mijn seksleven liever geen details meedeelde, maar dat ik wreed content was.”

Een poes moet melk krijgen, geen likjes

“Al begon het wel te knagen natuurlijk. Ik wilde ook weleens voelen wat zo’n orgasme eigenlijk is. Ik vroeg aan mijn man of hij me oraal wilde verwennen, want dat was volgens mijn vriendinnen dé garantie om een orgasme te krijgen, maar dan antwoordde hij: ‘een poes moet melk krijgen, geen likjes’.”

“Ik was 28 toen onze jongste geboren werd, waarna het met ons seksleven eigenlijk alsmaar bergaf ging. Dat erop en er weer af, ik werd dat echt beu. Ik kreeg alsmaar meer het gevoel dat ik meneer zijn sekspop was, ik moest enkel dienen om hem van zijn kwakje te verlossen. We leefden eigenlijk meer en meer samen als broer en zus. We kwamen goed overeen, maar er was totaal geen intimiteit meer tussen ons.”

“Mijn wereld stortte in, toen ik erachter kwam dat hij een ander had. Ik gaf mezelf de schuld, want had hem allang niet meer gegeven wat hij nodig had. Het was al jaren geleden dat we nog gevreeën hadden. Wanneer zijn nood echt heel hoog was, hielp ik hem een handje, meer ook niet.”

“We besloten ons huwelijk nog een kans te geven. Dat hij zou stoppen haar te zien, en dat ik weer wat toegeeflijker zou zijn in bed. Maar in de praktijk kwam daar niks van. Ik klapte dicht. Letterlijk. Mijn spieren trokken samen en ik kon daar niks aan doen, hij kon me niet penetreren. Op een dag pakte hij zijn koffers, en ging hij ervandoor.”

“Om de pijn wat te verzachten, ging ik op Facebook op zoek naar ‘oude vrienden’. En ja, daar kwam ik het profiel van mijn eerste vriendje tegen. Het duurde twee weken, vooraleer ik hem een vriendschapsverzoek durfde sturen.”

“We chatten wat heen en weer. We haalden oude herinneringen op, en we vertelden elkaar ook ons huidig leven. Hij was nu gelukkig getrouwd, en met twee kinderen. En toen… besloten we dat we misschien elkaar eens konden ontmoeten. Praten bij een drankje.”

“Na mijn tweede wit wijntje werd ik wat loslippiger. Ik vroeg hem of hij nog steeds zo’n snelle schutter was. Hij schoot in de lach, legde me uit dat hij tussen mij en zijn huidige vrouw heel wat vrouwen had, die ‘het’ hem geleerd hebben. Toen vroeg ik hem – en dat moet stom geklonken hebben aan zijn ogen te zien – of zijn vrouw weleens klaarkwam. ‘Jawel, zowat iedere keer dat we vrijen’, antwoordde hij.”

“Ik voelde het kriebelen in mijn buik. Het kon me op dat moment niet schelen dat hij eigenlijk van iemand anders was, ik moest hem gewoon voelen. Ik moest hét gewoon voelen. Ik vroeg of hij nog zin had in een koffietje bij me thuis. Daar heb ik al mijn charmes in de strijd gegooid.”

“Die namiddag kwam ik klaar, voor het eerst in mijn leven, ik was 34. De emoties die zich van me meester maakten, dat hou je niet voor mogelijk. Ik heb zeker een kwartier gehuild, tegelijk van verdriet en geluk. Wat ik voelde, was onbeschrijflijk.”

“Inmiddels heb ik weer een relatie en ja, ook in bed loopt het gesmeerd. Mijn huidige vriend doet zijn best om me het naar mijn zin te maken. Mijn eerste vriendje liet me voelen dat een man niet alleen zijn piemel, maar ook zijn handen en tong kan gebruiken. En soms vind ik het nog steeds fijn om een vluggertje te hebben, maar ik zou geen man meer dulden die enkel aan zichzelf denkt op seksueel vlak. Ook vrouwen hebben recht op goede seks, en op tijd en stond een orgasme.”

 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.