De nieuwe ‘Halloween’ beleefde vorig weekend het op één na beste openingsweekend voor een horrorfilm.

De film bracht maar liefst 77,5 miljoen dollar in het laatje, enkel ‘IT’ deed beter met 123,4 miljoen dollar. De nieuwe ‘Halloween’ negeert al de andere sequels die in de loop der jaren zijn uitgebracht en dat zijn er veel. Hoofdrolspeelster Jamie Lee Curtis keert na veertig jaar terug als het personage Laurie Strode, de rol waarmee zij in 1978 haar debuut maakte.

Zo zie je maar: populaire horror-iconen uit de jaren zeventig en tachtig zijn nog steeds niet ten dode opgeschreven – in tegenstelling tot hun slachtoffers misschien. Om die populariteit nog eens extra in de verf te zetten beslisten Freddy Krueger, Jason Voorhees, Ghostface, Michael Myers en Leatherface om samen een groepje op te richten en niet alleen de harten van tienermeisjes te doorboren, maar ook te veroveren.

In het echte leven gaat deze band door onder de naam ‘The Merkins’, maar tijdens deze griezelige periode transformeren ze in de ‘Slashstreet Boys’ en brengen ze een parodie op een grote hit van de Backstreet Boys uit 1999, namelijk ‘I Want It That Way’. Horrorliefhebbers herkennen meteen de locatie waar de clip is opgenomen: Camp Crystal.

Jammer genoeg minder eng dan hun collega’s, maar niettemin originaliteit troef!

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."