Twitter is echt een beerput geworden van ongezouten meningen.

De kans dat je er nog een volwassen politiek gesprek vindt met weldoordachte argumenten en de nodige beleefdheidsvormen, is nog kleiner dan dat je deze avond een pintje gaat drinken op café. Eerder dit jaar werd de heldhaftige Mandalorian-actrice en MMA-vechtster Gina Carano op Twitter gelyncht nadat ze weigerde in het gareel te lopen zoals BLM-activisten het wensten. Daarna werd Game of Thrones schrijver George RR Martin op hetzelfde platform uitgescholden voor racist omdat zijn literatuursmaak niet overeenstemde met de tweetende tokkies.

En nu is het de beurt aan de aangenaamste kerel uit Hollywood om de toorn te ondergaan van een meute losgeslagen social justice warriors. De 41-jarige acteur Chris Pratt (Guardians of the Galaxy, Jurassic World) heeft het namelijk gedurfd een zeker spreekwoord in ere te nemen: spreken is zilver, zwijgen is goud.

Yep, je leest het goed. Arme Chris wordt op Twitter afgemaakt omdat hij in deze woelige politieke tijden netjes aan de zijkant blijft en geen mening naar voren brengt. Dat terwijl zijn mede-Avengers Chris Evans (Captain America), Scarlett Johansson (Black Widow), Mark Ruffalo (Hulk), Don Cheadle (War Machine), Paul Rudd (Ant-Man), Zoe Saldana (Gamora) en de Russo broertjes, de regisseurs van o.a. Avengers: Endgame,  allen participeerden aan een virtueel evenement, om zo presidentskandidaat Joe Biden’s campagne een duwtje in de rug te geven.

Kort samengevat: Pratt is blank, boven 40, hetero, familieman, een brave christen en houdt zijn politieke voorkeur voor zich. Genoeg redenen dus voor Twitter om hem te bestempelen als een witte suprematist. Zucht…. 

Blijkbaar vergeten velen opgeheven vingertjes dat – behalve vrije meningsuiting – er ook nog zoiets bestaat als de vrijheid om niets te zeggen in de Westerse wereld.

Gelukkig nemen zijn vrienden zoals Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo het voor hem op met enkele rake tweets. Maar dat is alleen olie op het vuur voor deze krankzinnige Twitteraars die Republikeins bloed hebben geroken.

Ondanks het feit dat Pratt nog niet van zich heeft laten horen, neemt zijn vrouw, Katherine Schwarzenegger het wel voor hem op: “‘We hoeven niet altijd zo gemeen te zijn, dat is zo ouderwets. Er is genoeg liefde om van iedereen te houden. Liefde is wat we allemaal nodig heb, niet hatelijke gevoelens. Laten we daar eens voor proberen te gaan”.

Zo zie je maar Chris, je moet niet noodzakelijk naast CGI-dino’s staan om prehistorisch gedrag te aanschouwen.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."