In de ban van een dance-challenge : ‘Jerusalema’

Zuid-Afrikaans nummer brengt iedereen in de wereld dichter bij mekaar.

Mag het ook eens een keertje wat vrolijks zijn? In plaats van mekaar de hersens in te slaan op het strand, placeer er een dansje. Om een onverklaarbare reden heeft ‘Jerusalema’ het internet veroverd. Het Zuid-Afrikaanse nummer ‘Jerusalema’ van Master KG klinkt vrolijk, maar een paar Angolese jongens verzonnen er een dansje op terwijl ze hun bord leegaten. Het dansje ging in een mum van tijd de wereld rond en werd door jong en oud gekopieerd.

Vooral op de muzikale app TikTok is ‘Jerusalema’ erg populair. Het is dan ook geen wonder dat het Zuid-Afrikaans liedje opeens in tientallen hitlijsten verschijnt. Ook in ons land staat Master KG op nummer 8 in de ultratop.  Ondertussen is het nummer – vrij saaie tekst over gered worden, koninkrijken, pijn en opoffering – het symbool geworden van de wereldwijde verbondenheid tijdens corona. Hopla, de meubels aan de kant en iedereen meedoen. Succes.

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More