Misselijk van een achtbaanritje en zeeziek tegelijkertijd? Dat klinkt als kots in onze oren!

Cruiseschepen met waterglijbanen en kartbanen is zo 2018.  Uit een studie van de denktank Transport & Environment blijkt dat commerciële cruiseschepen tien keer meer schadelijke stoffen uitstoten dan alle auto’s in Europa. Maar dat weerhoudt het bedrijf Dream Cruises uit Hong Kong niet om weer een joekel van schip te bouwen. Momenteel wordt er hard gewerkt in een Duitse productiehal om de cruise Global Dream tegen 2021 vaarklaar te krijgen.

Volgens het bedrijf wordt het een cruiseschip zoals je er nog nooit eerder zag. Want midden op het dek komt namelijk een pretpark te staan met de naam Dream Park. Klinkt allemaal dromerig, maar toch binnenkort realiteit met als uitschieter de achtbaan Space Cruiser. Het wordt er eentje van maar liefst 300 meter en daarmee de langste ooit gebouwd op een vaartuig. Er is maar plaats voor zes personen  in de achtbaan en de persoon vooraan kan zelf de snelheid bepalen, die maar liefst tot 60 km/u kan gaan. Volgens de fabrikanten, zal de rit de passagiers het gevoel geven alsof ze over de zee vliegen.

Daarnaast komen er nog attracties met de Kranky Kraken (een draaiende octopus) en Little Dreamers Ride (een mini-kartbaan). In het Bounce Activity Park kunnen de wat oudere jongeren een uitdagend obstakelparcours doorlopen. Wipe Out is dan weer een surfbad. En natuurlijk zijn er ook de gewoonlijke bioscopen, spa’s, winkels en restaurantjes.

Zonnebadende passagiers moeten behalve voor meeuwenstront nu ook wel oppassen voor wat occasionele achtenbanenbraaksel. 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."