Bungeejumpen, skydiven en ziplinen zijn zo passé. Tijd om een versnelling hoger te schakelen dus.

Of toch als je het niet erg vind om even voor menselijke katapult te spelen. Boek in dat geval een ticketje naar de Nevis-vallei op het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland. Dit eiland is de bakermat van het commercieel bungeejumpen en opnieuw introduceren ze er iets nieuws wat het hart van menig adrenalinejunks letterlijk en figuurlijk sneller zal doen kloppen.

Bij de Nevis Catapult  schiet je eerst naar voren met snelheden van bijna honderd kilometer per uur, op een griezelige hoogte van honderdvijftig meter. De ervaring duurt drie à vier minuten. Je moet minstens dertien jaar oud zijn en minimaal 27 kilo wegen. Voor honderdvijftig euro mag je gebruikmaken van ’s werelds grootste en meest extreme menselijke katapult.

De Nevis Catapult is gemaakt door bungy-pioniers AJ Hackett en Henry van Asch. Ze speelden al meer dan dertig jaar met het idee om een menselijke katapult te bouwen. ‘Het leukste van de katapult vind ik dat het mensen een nieuwe kans geeft om grenzen te verleggen, zichzelf uit te dagen en meer te leven en minder bang te zijn’, zegt Henry van Asch. De katapult is te vinden naast de beroemde Nevis Swing en heeft de hoogste veiligheidsclassificatie die mogelijk is. Maar best toch vooraf eerst een sanitair bezoekje plegen.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."