Japan blijft ons verbazen. Kussen in het openbaar wordt door de traditionele Japanner gezien als seksualiteit, terwijl erotisch getinte manga zonder enige vorm van schaamte in de trein of in het park worden gelezen.

Terwijl bij ons vooral de first person shooters en voetbalspellen in trek zijn, zijn de Japanners vooral dol op dating sims. Een breed scala aan games waarin jonge manga-achtige meisjes de voorkant sieren. Het woord dating sim zegt het zelf: in een tijdsbestek van enkele weken tot een jaar probeert u als speler één of meerdere vrouwen aan u te binden en ze mee te nemen op een romantisch uitje. Blijkt er aan het einde van de game een wederzijdse liefde te zijn ontstaan, dan volgt vaak een bijzondere date ter afsluiting. Eventueel gevolgd door een bruiloft of wilde sekspartij.

De reden van de populariteit van dit type games is wellicht te verklaren aan een gebrek aan moed in het echte leven om te flirten of een mogelijk cultureel taboe op het openlijk najagen van de liefde. Japan is immers nog steeds een land waarin veel koppels tot stand komen door uithuwelijking.

De meest bizarre Japanse dating sim willen we u toch niet onthouden: Uma no Prince-sama, vrij vertaald Mijn Paardenprins. Ontwikkeld door Usaya Co moet u als verlegen juffrouw het hart proberen te veroveren van een knappe hengst. En dat bedoelen we niet figuurlijk want Yuuma is namelijk een paard met een mensenhoofd.

Door het paard huishoudelijke taken aan te leren zoals koken en poetsen kunt u de band versterken, want dat is nu eenmaal wat paarden graag doen zeker? Opvallend is dat het spel een leeftijdsgrens heeft van twaalf jaar vanwege moderate violence.  Laten we hopen dat daar niet de huwelijksnacht mee bedoeld wordt.

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."