De meeste games speelt u in uw eentje, of online in multiplayer-verband, uiteraard. Maar in ‘A Way Out’ kunt u niet anders dan een gamebro op te trommelen.

A Way Out is een co-opgame van de Zweedse game-studio Hazelight die speciaal gemaakt is om in splitscreen gespeeld te worden zodat u elke beweging van uw kameraad mee kunt volgen. Het is de bedoeling dat jullie samen op zoek gaan naar een manier om uit de gevangenis te geraken. De twee protagonisten zijn Leo en Vincent en zonder elkaars hulp geraken ze nooit buiten de zwaarbeveiligde muren.

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Op een bepaald moment, bijvoorbeeld, moet de ene een bewaker zien af te leiden terwijl de andere op zoek gaat naar gereedschap dat ze nodig hebben bij hun ontsnapping. Ook buiten de gevangenismuren hebben Leo en Vincent elkaar nog nodig, want de politie zit hen uiteraard op de hielen. Een beetje uw eigen Shawshank Redemption, dus.

Het spel komt in het voorjaar van 2018 uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Gepubliceerd door Koen De Nef

Levensgenieter, luisteraar en leergierigaard. Alles en/of niets. En nog: Sans la musique, la vie serait une erreur. Tot daar zijn Frans.