We zitten constant online. Meestal gaat dit lekker, maar dit is niet overal zo op onze aardkloot . Ons land behoort tot de landen met het snelste internet ter wereld. We moeten enkel – wat had je gedacht – de Scandinavische landen en Roemenië en Singapore voor ons dulden. Maar in landen als Amerika en Duitsland is de internetsnelheid, gemeten in megabit per seconde, een stuk trager.

De mensen van www.cable.co.uk deed een breedband-snelheidsmeting in 200 landen over meerdere perioden van 12 maanden. Zo konden ze een algemene gemiddelde snelheid per land vaststellen. Het goede nieuws is dat de wereldwijde gemiddelde snelheid snel stijgt.

De gemiddelde wereldwijde breedbandsnelheid gemeten in de periode van 11 mei 2016 tot 10 mei 2017 was 7,40 Mbps. De gemiddelde wereldwijde breedbandsnelheid gemeten in de periode van 30 mei 2017 tot 29 mei 2018 was 9,10 Mbps. Dat is een stijging van zo’n 23 procent, en dat is best wel veel.

De top 25 landen zijn echter verantwoordelijk voor een 45,30 procent van de totale groei, terwijl de 25 slechtst scorende landen een bijna verwaarloosbare 0,19 procent van de totale groei hebben. Van de 50 landen die het beste scoren, zijn er 36 in Europa. En België doet het dus helemaal niet slecht met zijn  zesde plaats in dit lijstje.

Hieronder kan je het lijstje vinden van de mensen van Statista.