In deze landen hebt u de grootste kans om de doodstraf te krijgen …

Uit het doodstrafrapport dat Amnesty International jaarlijks opmaakt blijkt dat er tijdens het afgelopen jaar wereldwijd meer dan 1000 mensen werden geëxecuteerd. Exact hoeveel weten we niet, vermits China geen cijfers vrijgeeft. Wat we wel weten is dat China meer mensen terechtstelt dan alle landen in de wereld samen.

Het is een staatsgeheim hoeveel executies er precies plaatsvinden in China. Amnesty pluisde daarom alle berichten in de Chinese media uit en vond minstens 931 personen terug die tussen 2014 en 2016 werden geëxecuteerd. Maar dit zijn enkel de executies waarover men communiceert. Dit is maar een fractie van het totale aantal executies.

Op plaatsen twee tot en met vijf vinden we Iran, Saoedi-Arabië, Irak en Pakistan terug. In Irak is het aantal executies in een jaar tijd verdrievoudigd, in Egypte en Bangladesh is het verdubbeld.

Is er dan ook nog goed nieuws te melden? Voor het eerst sinds 2006 behoort de Verenigde Staten niet tot de vijf landen met het hoogste aantal executies. Nog meer goed nieuws: het aantal geregistreerde executies is in 2016 wereldwijd met 37 procent afgenomen.

Voor meer informatie kan u terecht op de website van Amnesty International. U weet dus in welke landen u zich moet gedragen deze zomer! (YP)

www.amnesty-international.be

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More