In deze maand worden de meest succesvolle mensen geboren

Wat hebben Bernie Sanders, Tom Hardy, Freddie Mercury, Keanu Reeves, Koen Wauters en ja… zelfs Bert Anciaux gemeen? Jawel: hun geboortemaand!

Wetenschappers aan de University of Toronto, University of Florida en Northwestern University volgden zes jaar lang maar liefst een miljoen studenten tussen zes en vijftien jaar oud. Ze keken naar de studieresultaten en wat ze deden eens ze afgestudeerd waren. Ze kwamen tot een opmerkelijk besluit. Zij die het levenslicht zagen in september, bleken diegenen te zijn die het snelst carrière wisten te maken.

Uit verder onderzoek bleek bovendien dat septemberkindjes voor hun zestiende minder in aanraking kwamen met de arm der wet en dat ze eerder geneigd zijn om verder te studeren.

Is er een bepaalde reden hiervoor? Wel, het is hoe je het bekijkt. September wordt beschouwd als een zeer belangrijke maand, symbolisch gezien, wat betreft verschillende aspecten. In feite is het de maand om met een schone lei na een heftige zomer te beginnen en van de verschillende doelen zoals “vanaf september zal ik…”.

September is dan ook weer de maand waarin de meeste baby’s worden geboren. Even omrekenen: in de donkere decembermaanden kruipen we dus het liefst tegen onze partner aan en van het een komt het ander. Dus met zoveel september-kindjes op de wereld hebben ze dan ook statistisch gezien, meer kans op succes.

Zever in pakjes allemaal, of zit er een kern van waarheid in? Even rondvragen naar de geboortedatum van jouw meest succesvolle vrienden en je weet het meteen.

Ook hangt alles ervan af wat jouw definitie van succes is. 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More