Mensen die aan overgewicht lijden krijgen soms met vooroordelen te maken, om maar te zwijgen over de afkeurende blikken tijdens een strandvakantie.

Speciaal voor hen is er The Resort op het tropische eiland Eleuthera in de Bahamas.  Alleen gasten die minstens 127 kilogram op de weegschaal zetten zijn hier welkom. Het hotel werd overgenomen door ondernemer James King en hij deed vervolgens enkele aanpassingen. Zo heeft hij de zonnestoelen laten versterken zodat ze een gewicht aankunnen van maar liefst 254 kilogram. Ook zal u niet vlug door de bedden heen zakken, aangezien onder het matras er een bodemlaag ligt van vijf centimeter dik staal.

Het acht kilometer lange strand is volledig privé-eigendom, dus de gasten kunnen ongegeneerd zonnebaden met een gerust hart.  Tevens is er een all-you-can-eat buffet waar de gasten zich drie keer per dag kunnen aan uitleven. Voor een verblijf van zes dagen, moet er wel bijna 14.000 euro neergeteld worden.

Maar volgens één van de gasten is het elke cent waard. “Dit is een plek vrij van alle maatschappelijke kritiek en waar je rustig kunt nadenken over jouw leven, samen met andere gasten die met dezelfde problemen te kampen hebben”, aldus deze dame van formaat.

Enkel hopen dat ze niet veel bommetjes doen in het zwembad.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."