In dit kasteel zijn de zwembaden gevuld met… bier (video)

Waar is de tijd dat je nog ongestoord tijdens deze temperaturen dat heerlijke gerstenat kon drinken zonder aangewezen worden door een moraliserend vingertje? Volgens onze berekeningen was dat 44 jaar geleden.

Of je kan ook verkoelen met behulp van bier zonder het daadwerkelijk te drinken. Say what?? 

In Oostenrijk ligt een pi(n)ttoresk kasteel. Niet zomaar één, maar de thuisbasis van  brouwerij Schloss Starkenberger. 200 jaar geleden werd de brouwerij er opgericht  en vandaag de dag bezoeken er meer dan 10.000 mensen per jaar het kasteel om de brouwerij in actie te zien.

Maar wat maakt deze brouwerij dan zo speciaal, dat je haast op een wachtlijst moeten komen te staan om ze te bezoeken? De bierzwembaden natuurlijk! Ja, je leest het goed. Starkenberger heeft de kelder van het kasteel in 2014 laten ombouwen tot een wellness, om zo met de titel van eerste bierzwembad ter wereld te kunnen gaan lopen.

Er zijn zeven baden, elk gevuld met ongeveer 12.000 liter water en verrijkt met 300 liter Biergeläger. Je kunt het water niet drinken, maar tijdens het badderen kun je uiteraard een van de speciaalbieren van de brouwerij zelf bestellen en genieten van een lekker koud glas bier.

Behalve het feit dat de decolleté van je partner er opeens dubbel zo goed uitziet, zou het bier in het water de bloedcirculatie verbeteren en wonderen doen voor de huid. Eindelijk eens warm geel water in een openbaar zwembad waar je niet vies van hoeft te zijn.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More