Komen elke zomer de Plopsalanden, de Walibi’s en de Bobbejaanlanden je vierkant de strot uit en giet je liever iets anders door dat keelgat van jou?

Dan hebben we zeer goed en smakelijk nieuws voor jou. Want na het bekendmaken van een heus whiskyfestival brengen we de kennismaking met deze prijzige vloeistof tot een hoger niveau. Daarvoor moet je slechts over twee dingen beschikken. Geduld en een vliegtuigticket richting de Amerikaanse staat Kentucky.

We zeggen geduld, omdat je nog even moet wachten tot de bouw van het Kentucky Owl Park vervolledigd is. Dit whisky-pretpark is een geesteskind van de gerenommeerde Japanse architect Shigeru Ban. Zoals we al in het verleden gezegd hebben, de Japanners hebben ook een zekere voorliefde voor deze sterke drank.

Verwacht geen achtbanen waar whisky wordt uitgekotst op omstaanders, maar eerder een verfijnde toeristische trekpleister. Het park biedt plaats aan een deel whiskey-distilleerderijen, waar je als liefhebber van dichtbij het stookproces kunt meemaken en uiteraard proeven.

De nieuwe complexen lijken op een serie piramides, waarbij via de verschillende zijdes licht naar binnen valt. Het wordt een mix tussen traditionele elementen en industriële toevoegingen, waardoor het modern en toch warm zou moeten aanvoelen.

Een exacte datum van opening is er nog niet, maar wees maar zeker dat we je als eerste een seintje zullen geven zodra het zover is.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."