Het is algemeen geweten dat TV kijken de geest stimuleert waardoor u niet ontspannen naar bed gaat. Het felle, blauwe licht onderdrukt  namelijk de aanmaak van het slaaphormoon melatonine.

Een medisch weetje waar de het Italiaanse bedrijf Ivan Tallarico  zich geen bal van aantrekt, want ze proberen al tien jaar een revolutionair bed te fabriceren waarop u optimaal kunt slapen en tevens genieten van een streepje entertainment. Het HiCan bed is een  soort futuristische cabine waarin u de stand van de matras kunt aanpassen via het aanraakgevoelige hoofdeinde. Het systeem controleert uw ademhaling en hartslag. Het analyseert zelfs uw slaapritme, gewicht, de temperatuur en de kwaliteit van de lucht . U wordt gewekt dankzij de onzichtbare speakers en LEDS in het frame.

Overdag of ’s avonds kunt u genieten van een filmpje dankzij de 70 inch projectie-tv aan het voeteneinde. Automatische jaloezieën zorgen ervoor dat u uiteraard niet wordt gestoord. 36.000 euro is wel een prijs om van achterover te vallen, maar op dit bed is dat nog zo geen ramp.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."