“Dit circus moet stoppen.”

Dat zijn de harde woorden van N-VA-kamerlid Freilich over de twijfelachtige CV van de nieuwe CEO van Proximus, Guillaume Boutin. In december legde Freilich de nieuwe topman van Proximus al eens op de rooster, toen bleek dat Boutin niet over een executive MBA beschikte , maar dat hij slechts een les had bijgewoond bij de management-school INSEAD en dus een Executive MBA for high potentials from Vivendi bezat.

Maar nu komt Le Vif met nieuwe informatie die weer vragen doet rijzen over het CV Boutin. Niet alleen blijkt de functie-omschrijving niet te kloppen, maar ook de periode dat hij aan de slag was bij het gerenommeerde consultingbedrijf Roland Berger, aan het begin van zijn carrière, blijkt foutief. In het CV vertelt Boutin dat hij daar ‘strategic advisor’ was, maar na een telefoontje naar het bedrijf blijkt hij er enkel stage te hebben gelopen.

Voor Freilich zijn dit een paar foutjes te veel. “Dit is de zoveelste onduidelijkheid en verwarring die rond het CV ontstaat. Ik zal daarom de minister interpelleren en vraag een uitgebreid onderzoek door een onafhankelijk bureau om de aanhoudende twijfels, die als donkere wolken over het bedrijf blijven hangen, te helpen opklaren”, aldus Freilich. Hij vindt het onaanvaardbaar dat er de minste twijfel bestaat over het CV en de integriteit van de CEO en wil daarom antwoorden van minister van telecom Philippe De Backer (Open Vld).

Na de elegante sortie van Dominique Leroy wil men bij Proximus eens een leider zonder schandaaltjes.