Restaurants en cafés in ons land blijven voorlopig nog gesloten. Er moet tenslotte nog heel wat gebeuren vooraleer we weer buitenshuis aan tafel kunnen gaan. Maar in Spanje zijn ze zich volop aan het focussen op de heropening van de horeca. Dit met enkele creatieve oplossingen tot gevolg.

Uit eten op 1,5 meter afstand: zo gezellig klinkt het niet, maar het is misschien wel dé manier om de horeca terug te laten draaien. In Spanje gaan ze hier wel heel creatief mee om: een glazen hokje rond iedere klant. Dankzij deze unieke oplossing kunnen ze binnenkort terug hun ‘sociaal’ leven oppikken en genieten van tapas of sangria.

De glazen hokjes worden momenteel getest in een restaurant in de buurt van Madrid. De bedenker van het origineel idee, Manuel Gil legt uit dat de glazen ervoor moeten zorgen dat mensen hun sociaal leven terug kunnen oppikken, zonder dat ze daarvoor direct met elkaar in contact moeten komen. Hoewel het niet helemaal is wat we gewoon zijn, moeten we momenteel wel varen met de riemen die we hebben. Helaas ook als deze uit plastiek zijn gemaakt.