In Wilrijks woonzorgcentrum zijn het volle bak feestjes (foto’s)

O wee als jij een kameraad uitnodigt bij je thuis: de arm der wet komt ‘m buitenhalen en beboeten. Maar in serviceflats, waar de slachtoffers bij bosjes vallen, mag er gefeest worden.

Ann Heyns is thuisverpleegkundige. Ze komt bij heel wat bejaarden – ook in serviceflats – over de vloer, en ze weet deze weken als geen ander hoe voorzichtig ze moet zijn om besmetting en kruisbesmetting met Covid-19 te vermijden. Dat er in de tuin van de serviceflats in de Jos Op De Beecklaan in Wilrijk stevig gefeest werd, dat schoot bij haar in het verkeerde keelgat.

“Er kwamen daar deze namiddag twee zangers optreden”, zo vertelt ze ons. “Er zitten daar bejaarden, volwassenen en kinderen bij elkaar. Vorige week was er ook al een feest aan de gang.”

“Ik belde om 15u naar de politie Bist, Wilrijk. Daar was het feestje zo’n honderd meter vandaan. Daar vertelden ze me dat ik naar de ‘Blauwe Lijn’ moest bellen. Daar liet men mij dan weer weten dat woonzorgcentrums feestjes mogen organiseren, omdat de bejaarden anders eenzaam zijn.”

“Daarop is mijn collega naar het politiecommissariaat Bist gegaan, waar men haar doodleuk vertelde dat ze enkel op afspraak werkten. Vervolgens belde ze, ten einde raad, de 101. Wat later liet de politie weten dat ze er gepasseerd waren, maar dat ze niks konden doen omdat de serviceflats privéterrein zijn.”

“Ik ben daar niet goed van”, zo sluit Ann Heyns af. “De politie komt mensen gewoon uit huizen halen, als de lockdownregels overtreden worden. Maar in een woonzorgcentrum, waar dagelijks corona-slachtoffers vallen, kunnen ze niks doen omdat het privéterrein is?”

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More