Wat te drinken tijdens de huidige tropische temperaturen? 

Tja, daar is maar een fatsoenlijk antwoord op, namelijk water, water en nog eens water.  Gezond dat wel, maar qua smaak is het huilen met de pet op. Het heerlijke weer en de overvolle terrassen zijn dan ook te verleidelijk om eens iets anders te bestellen. Wanneer je in een poging om verkoeling en verfrissing te zoeken op je strandstoeltje neerstrijkt en de hele middag lang alcoholhoudende dranken drinkt, kom je bedrogen uit. 

Biertjes, cocktails, shotjes,… zijn geen goede dorstlessers. Sterker nog, je krijgt er net meer dorst van. Alcohol werkt namelijk vochtafdrijvend. Dit merk je omdat je na het drinken van veel alcohol regelmatig naar de toilet moet. Het resultaat is verdere uitdroging. Uitdroging door de hitte in combinatie met uitdroging door het drinken van alcoholhoudende dranken maakt dat je aan je drankje met schuimkraag een stevige hoofdpijn overhoudt.

Met dat advies lachte Jean-Pierre en Marie-Louise bijna 45 jaar geleden eens goed. Want in een toenmalige reportage uit 1975 van Nord Picardie News FR3, liet het nationale comité tegen alcoholisme doodleuk uitschijnen dat je in zomerse temperaturen tot 1,5 liter per dag kon drinken zonder enig gevaar voor de gezondheid.  

Vroeger was alles beter? Maar wellicht ook de barstende hoofdpijnen. Oh là là!

 

 

 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."