Oké, toegegeven, de volgende indoor mountainbike-hal is niet zo spectaculair als een Amerikaanse verlaten mijn, maar als mountainbike-freak kom je er wel aan je trekken.

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan je er geen consumpties meer nuttigen en toeschouwers zijn verboden. Maar mits je kliekje niet groter is dan vier personen, is een bezoek aan Indoor Mountainbike in het Nederlandse Almere nog steeds perfect mogelijk. Er kan dus, om de woorden van Kees en Miep te gebruiken, nog gewoon hartstikke lekker indoor gemountainbiket worden, maar wel met extra zorgvuldigheid.

In de vrije natuur met een frisse neus crossen heeft zo zijn voordelen, maar voor alle sportieve koukleumen is deze hal een uitstekend alternatief. De vele scherpe bochten en obstakels bieden genoeg uitdagingen en het parcours neemt maar liefst vier kilometer in beslag.

De baan is verdeeld over drie routes, elk van een ander niveau, zodat zowel amateurs als pro’s er hun draai kunnen vinden. Zo heeft de rode route bijvoorbeeld meer hoogteverschil, terwijl de zwarte route bestaat uit grote sprongen, wallrides, rotsen, smalle steegjes en hoge drops.

Reserveren is nu uiteraard verplicht en voor een uurtje vertier betaal je een kleine tien euro. Een eigen fiets bezitten is geen must, want je kan er een mountainbike en een helm huren.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."