Volgende keer toch maar even een paar rijlessen extra nemen.

Pijnlijk momentje voor een jongeheer die onlangs zijn Corvette C7 Z06 uittestte op de Nürburgring. Dat deed hij overigens niet alleen, maar samen met zijn of een vriendin. Kwestie van mevrouw te imponeren, kan zo’n adrenalinerit wel tellen. Als alles goed gaat, uiteraard. Niet dus.

In de meest beruchte bocht van De Groene Hel gaat meneer vol op het gas waardoor de Corvette aan het slippen gaat en hij los tegen de vangrails knalt. De volledige voorkant van de Corvette is haast onherkenbaar door de enorme klap. Gelukkig komen de twee inzittenden er heelhuids en zonder verwondingen van af.

Op financieel vlak gaat het hem echter niet zo voor de wind. Wat de reparatiekosten van de Corvette zijn, weten we niet. Wel zal hij volgende kosten mogen ophoesten voor de schade aan het circuit:

Standaard kosten voor aanwezigheid reparatie truck: € 150
Verwijderen van beschadigde barrière: € 10 per meter (prijs verschilt per hoogte)
Vervangen van barrière: € 31 per meter (prijs verschilt per hoogte)
Verwijderen van beschadigde barrièrepalen: € 5,10 per stuk
Vervangen van barrièrepalen: € 39 per stuk
Safety car op de baan: € 82 per 30 minuten
Circuit gesloten: € 1.350 per uur
Takelwagen: € 500 (inclusief belasting)

Pas volgende keer dus maar goed op voor je even de stoere jongen gaat uithangen. Oh ja, en als je dan toch crasht, ga dan alstublieft áchter de vangrails staan, in plaats van ervoor. Meneer en mevrouw vinden Instagram na hun crash blijkbaar belangrijker dan hun gezondheid. Slecht voorbeeld dus.