‘Door de Wind’ van Stef Bos verovert Nederland.

‘Beste Zangers’ is een Nederlandse versie van ‘Liefde voor Muziek’. Twee jaar geleden werd Stef Bos al eens gevraagd om deel te nemen aan ‘Beste zangers’, maar hij weigerde. “Ik ben een liedjesschrijver, geen zanger”, zei hij. Ook vorig jaar was het “nee”, maar toen hij hoorde dat Milo was gevraagd en Suzan & Freek, werd het een “ja”.

“Allemaal singer-songwriters, vijf dagen samen op Ibiza, elkaar flink omvergooien met nummers: nu leek het mij een goed moment”, aldus Stef. Gisterenavond was hij de centrale gast. Vreemd genoeg ging iedereen onderuit toen Miss Montreal een eerder onbekend nummer van hem bracht: “Door de Wind”. Wij Vlamingen kennen het in de versie van Ingeborg die er mee naar het Eurovisiesongfestival trok. Wat weinigen zich herinneren is dat Stef Boss als een houten Klaas toen mee op het podium stond.

Stef en Ingeborg hadden zaten beiden op de befaamde theaterschool Studio Herman Teirlinck en hadden daar iets met elkaar. Gisteren deed Stef Boss een bijzondere bekentenis: “Ik heb dit nog nooit verteld, maar ik schreef het voor mijn moeder, bij wie destijds kanker werd vastgesteld.”

Als uitsmijter geven we je ook het ‘Is dit nu later’ in de versie van Milo.