Coronatijden zijn voor iedereen moeilijk. Behalve voor farmabedrijven dan misschien.

Ook studenten zien zwarte sneeuw: dat hebben we de voorbije weken genoeg van gezien en gehoord op radio, tv en in de kranten. Zij zitten moederziel alleen in hun kot, omdat het gros van hun lessen online doorgaat. Hun vrienden zien gaat ook al niet natuurlijk, en met hun partner wordt alleen nog maar virtueel de liefde bedreven.

Meer en meer studenten trekken aan de alarmbel: het sociale isolement maakt hen depressief.

Maar er zijn, buiten studenten, ook nog andere mensen die lijden onder de coronamaatregelen. De ene na de andere zelfstandige ziet zijn zaak failliet gaan. Soms zijn dat beginnende zelfstandigen, van anderen is het hun levenswerk dat ten onder gaat in de golven van de corona-hysterie. En dan zijn er natuurlijk ook nog mensen die ernstig ziek worden, of zelfs sterven aan corona. Ook die mensen hun nabestaanden hebben het niet gemakkelijk.

Voormalige P-babe Inge Moerenhout smeet het enkele dagen geleden op haar Twitter: “Mag ik tegen al die studenten die het niet meer zien zitten zeggen dat het voor sommige veel erger getroffen mensen redelijk verwend overkomt dat geklaag.”

De tweet werd meer dan 100.000 keer bekeken en kreeg een slordige 1.000 likes. Maar er zaten ook wel heel wat scheldpartijen tussen. En daar trekt de blondine, die in 2002 nog in onze badpakkenspecial schitterde, een conclusie uit: “Ah, nog vergeten te melden: ik weet vanaf nu dat ‘witte vrouw’ ook duidelijk een scheldwoord is.”

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.