Nederlandse actrice (34) komt niet weg met haar excuus dat ze drugs dealde om zich in te leven voor een rol.

Immanuelle Grives liep tegen de lamp op het hoogfeest van de drugs, Tomorrowland. Bij een controle bleek de Nederlandse actrice 1 gram, cannabis, 5 xtc-pillen, 15 gram MFMA, 10 gram cocaïne en 2,3 gram ketamine bij zich te hebben. Het merendeel had ze verborgen in haar pruik. Ze werd opgepakt met twee Amerikaanse vrouwen die ook een dealershoeveelheid op zak hadden.

Volgens de procureur ging de doos van pandora pas open toen ze een huiszoeking bij het drietal deden. In het appartement dat ze samen huurden, werden nog meer drugs gevonden: 77 xtc-pillen, 1,80 gram hasj, 11,20 gram cocaïne, 11,80 gram amfetamine, 9,80 gram ketamine, 3,85 gram MDMA, 178,90 gram GHB en 1,20 gram cannabis. Over deze winkel gingen de drie vrij improviseren, maar de procureur deed alle verhalen af als fictie. Voor de twee Amerikaanse vrouwen eiste hij 18 maanden cel en 8.000 euro boete, voor de actrice wil hij 2 jaar cel en 8.000 euro boete.

Grives probeerde zich eruit te lullen door de ‘method’ methode aan te halen. Method is een manier van acteren die destijds via Marlon Brando bekend werd. Het bestaat er in dat acteurs en actrices eerst alles écht gaan beleven en meemaken alvorens ze in de huid van een personage kruipen. Volgens Grives was ze bezig met de voorbereiding van een rol als drugsbarones. Zij heeft de pech dat ze een bekende kop heeft. Daarmee wordt ze vogelvrij voor media en gerecht en krijgt ze ‘speciale’ behandeling, die voor alle duidelijkheid niet in haar voordeel is.

De jonge vrouw heeft al twee maanden in de cel gezeten en zegt, tussen haar tranen door, dat ze daar heeft kunnen nadenken en heeft ingezien dat ze roekeloos en fout was. Ze hoopt dat ze een tweede kans krijgt.

Op Tomorrowland werden dit jaar slechts 55 dealers opgepakt. Zij zullen voor de rechter in groep verschijnen op zogeheten ‘themazittingen’.

Het vonnis van Grives volgt op 8 november