Een wit wijntje of een gezellig streekbier zijn natuurlijk goeie opties om je woensdagavond in te zetten, maar vanavond kiezen we voor homemade cocktails. Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen, zocht met behulp van Instagram-statistieken, naar de 10 populairste cocktails van dit moment. Dus haal die cocktailshaker al maar boven. Ready, set, shake! 

10. Negroni: #772.460 hashtags – Italië

Een tweede Italiaanse cocktail om deze lijst mee af te sluiten. Negroni wordt gemaakt met gin, rode vermout en Campari en wordt meestal elegant versierd met een sinaasappelschil. In Italië drinken de locals het als een aperitief. Van de vele variaties is de beroemdste misschien wel de Negroni Sbagliato (de valse Negroni), die met sprankelende brut wordt afgetopt.

9. Moscow Mule: #782.388 hashtags – Verenigde Staten

De Moscow Mule, die helemaal niet uit Moskou komt maar zijn oorsprong vindt in Manhattan, New York. Deze cocktail wordt gemaakt van wodka, ginger beer, limoensap en wordt meestal geserveerd in een koperen mok, versierd met een schijfje limoen.

8. Caipirinha: #1.248.197 hashtags – Brazilië

Bekend als de nationale cocktail van Brazilië met drie simpele ingrediënten: cachaça, limoen en crushed ijs. De oorsprong van deze tropische cocktail is niet echt bekend. De naam van de cocktail komt van ‘caipira’, zo wordt de bevolking van het platteland genoemd. Een van de bekendste varianten van de cocktail is Caipiroska, waar de cachaça is vervangen door wodka.

7. KLIK HIER OM DE VOLLEDIGE TOP 10 LIJST TE ZIEN