Het is grappig hoe dingen kunnen verkeren.

Na het abominabele The Last Jedi waarin Luke Skywalker werd afgerekend als een toxische Jedi enkel goed voor wat moedermelk te slurpen uit een gigantische zeekoe, leken de Star Wars fans verdeelder dan ooit. Han Solo: A Star War Story flopte gigantisch en Rise Of The Skywalker wist ‘maar’ 1 miljard dollar binnen te rijven in plaats van het verwachte dubbele.

Gelukkig schoot Jon Favreau Disney te hulp met een origineel idee om alle Star Wars nerds terug op dezelfde lijn te krijgen. Niet alleen deed hij een fantastische job als schrijver en producer van The Mandalorian, hij slaagde er ook in de Star Wars-merchandise terug op volle toeren te doen draaien.

De verschijning van Baby Yoda deed na de eerste aflevering het internet als het ware ontploffen. Op Twitter ging het nergens anders over en hij had al snel zijn eigen account. ‘Fear leads to hate. Hate leads to anger. Cuteness leads to snuggling‘, luidt de tagline

Maar het was even wachten vooraleer er baby Yoda poppetjes, knuffels, dekentjes, boekentassen,… in de rekken lagen.  De gans met de intergalactische gouden eieren stond namelijk een tijdje op non-actief.

Bedenker Jon Favreau: “Baby Yoda moest de verrassing van de serie worden en we kregen de steun van Disney en Lucasfilm om in volledige geheimhouding rond dit personage te werken. Baby Yoda merchandise zou alles verpest hebben.”

Wauw, eindelijk eens geen geldwolf-mentaliteit en eerbied voor de fans. Dikke duim voor Disney. Maar nu de groene aap eindelijk uit mouw is en het tweede seizoen van The Mandalorian voor de deur staat, lijkt Baby Yoda weer populairder dan ooit.

Zo brengt Barbie-fabrikant Mattel een op afstand bestuurbare versie van de krachtige peuter op de markt.

De realistisch ogende 50-jarige baby kan door je huis lopen, zijn hoofd opzij bewegen, omhoog of juist naar beneden kijken en natuurlijk zijn nu al iconische oren bewegen. The Child kan zelfs zijn armen gebruiken voor denkbeeldige Force-trucjes.

Door de flexibele siliconen huid ziet dat er even realistisch schattig als freaky uit. De afstandsbediening lijkt als twee druppels water op de tracking fobs uit de Star Wars-serie. Leuk detail: het popje volgt je overal,  zolang je de afstandsbediening maar om je pols hebt.

Wanneer het 30 cm hoge wezentje onze contreien onveilig maakt, laat Mattel nog niet weten. Maar met de feestdagen die eraan staan te komen, gokken we alvast niet lang meer.

“This is the way”.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."