Hoogmoed komt voor de val.

Het werd 2-2 tegen KV-Mechelen, maar leek alsof Club Brugge net was gedegradeerd naar tweede klasse. Ten minste zo klonk de reactie van coach Philippe Clement. De stoom kwam uit zijn oren. Clement heeft ambitie, niet alleen voor zijn club, maar ook voor zichzelf als coach. Is Brugge een opstapje voor een internationale carrière? Het lijkt er wel op.

De uitval naar zijn spelers na het gelijkspel tegen KV Mechelen was ongewoon hard. “Met deze mentaliteit verdien je geen punten. Het is onverklaarbaar voor mij.” Hij voorspelt een harde week voor zijn spelers want volgens hem zijn er geen excuses. Ze zijn niet fris? “Mentaliteit is ook een kwaliteit. Niemand moet frisheid inroepen. Vorig jaar hebben we met deze spelers hetzelfde parcours gedaan”, aldus een ziedende Clement.

Woensdag komt de Europese match tegen Dortmund eraan en hij eist revanche. De voorbereiding naar die match zal niet rustig zijn, zegt de coach. “Als je dit tegen Dortmund doet, dan krijg je er 8 of 9 binnen.”

De reactie van Clement is zo hard dat je je afvraagt of het enkel alleen over Club gaat. Doorheen de woede over een gelijkspel schemert een tomeloze persoonlijke ambitie. Dat is ok, maar Shakespeare wist al dat tè grote ambitie leidt tot je ondergang. En wij weten dat ‘tè alleen goed is inte-vreden‘.