Het Amerikaanse Consumer Reports onderzocht het en dit zijn hun bevindingen.

Consumer Reports is zo’n beetje de Amerikaanse Test Aankoop en zij namen verschillende smartphones onder de loep om na te gaan aan welk mobieltje u nu de beste koop doet. De toppers waar het uiteindelijk om draait, zijn de recente iPhone X en de Samsung Galaxy S9.

Die laatste wist de smartphone-jury te verbazen met een camera die er serieus op vooruitging tegenover het vorige model – de S8 – en de opmerkelijk sterkere behuizing. De processor is er op vooruit gegaan qua snelheid en de luidsprekers klinken verrassend goed.

Puntjes van kritiek op de Galaxy S9? Features als AR Emoji en een calorieën-teller komt volgens Consumer Reports nogal kitcherig over. De accu had iets langer mee mogen gaan en de genomen foto’s vertonen een overdreven contrast.

Ook de iPhone X is volgens Consumer Reports een aardig toestel, maar er hangt wel één groot nadeel aan: de prijs. De iPhone moet een stukje meer kosten, terwijl-ie volgens het onderzoek eigenlijk geen meerwaarde biedt. Als we even naar de prijzen in België kijken: een Samsung Galaxy S9 moet minstens 829 euro kosten, een gloednieuwe iPhone X heeft u niet voor minder dan 1.079 euro.

De moraal van het verhaal volgens Consumer Reports? Een Samsung Galaxy S9 is een betere koop dan de iPhone X. Ook al moeten ze toegeven dat de camera van die laatste opmerkelijk beter is.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.