Gwendolyn Rutten stuurt haar kat naar haar nieuwjaarsdrink in Aarschot.

Zondag was er de traditionele nieuwjaarsdrink in Aarschot – waar Gwendolyn Rutten burgemeester is -, het moment dat het stadsbestuur een rondje geeft voor haar bewoners en iedereen de beste wensen geeft. Maar Gwendlyn Rutten verkoos om naar haar Waalse vrienden – de receptie van MR – te gaan. Op de sociale media krijgt Rutten het er dan ook stevig van langs van haar inwoners. “Schandalig, Judas, Is ze het wel waard om burgemeester te zijn…” Het is duidelijk dat het de mensen van Aarschot heel hoog zit.

foto: DVG

Aarschots gemeenteraadslid Nico Creces (Vlaams Belang) vraagt zich af een zich af waarom een feestje in Waver primeert op haar eigen mensen en insinueert dat Rutten de post van eerste minister niet wil rateren. De groenen van Aarschot willen zich niet moeien, maar vinden dat een dergelijke cumul nefast is voor de burgemeesterscherp.

Rutten liet haar eigen mensen, die massaal waren afgezakt naar de Grote Markt, gewoon in de kou staan. In een reactie aan Het Nieuwsblad  laat ze weten dat haar nationale agenda dat verhinderde.  “Die nieuwjaarsdrink  is er voor en door de mensen en is zeker geen politiek evenement is”, aldus Rutten.

 

Aarschot telt een 30.000 inwoners. Als een burgemeester een gemeente van die omvang ernstig wil leiden, dan is dat zonder meer een fulltime job. Misschien moet het cumuleren van politici toch maar (weer) eens op tafel komen?