Een tijdje terug verscheen een opsporingsbericht van de federale politie in het kader van het onderzoek naar de Bende van Nijvel. De speurders waren op zoek naar de identiteit van de man op de foto.

De foto werd verspreid op vraag van onderzoeksrechter Michel in Charleroi (overigens geen familie van Charles en Louis). “De man staat afgebeeld met een geweer met dubbele functie (pompactie/semi-automatisch) van het Italiaanse merk Franchi type Spas 12 – kaliber 12”, zo staat te lezen in het opsporingsbericht.

Op de website bendevannijvel.com wordt uiteraard onmiddellijk nagedacht over de foto. De man is linkshandig en vrij groot.
Een lid: “In ieder geval is het iemand met een grote passie voor (militaire) wapens. Een Spas 12 was een erg duur wapen, zou nu ongeveer 2.000 euro kosten inflatie meegerekend. Bovendien was het in 1982 een vrij obscuur wapen waarover enkel werd geschreven in Amerikaanse en Franse wapentjdschriften.”

Midden juni schrijft de beheerder van de website dit: “Een gewezen lid van de groep Diane laat weten dat hij de man in kwestie herkent. Het zou gaan om een man die in 1974 bij de Rijkswacht is gekomen. Volgens een personeelslijst uit 1977 zat hij in dat jaar bij de Groep Diane. Later stapte hij over naar de BOB. De naam is me ook doorgegeven maar die deel ik momenteel nog niet.”

Vandaag staat de foto van de onbekende man nog steeds online op de website van de federale politie.