Een van de best bewaarde televisiegeheimen zou wel eens per ongeluk ontsluierd kunnen zijn. De identiteit van de mysterieuze testcoureur The Stig in de BBC-serie Top Gear kwam aan het licht nadat de autopiloot zijn  (of haar) vermomming aflegde in een café in Zuid-Wales.

Nadat in augustus 2010 bekend werd dat stuntman Ben Collins al die jaren onder het witte racekostuum schuil ging, werd de identiteit van de nieuwe Stig opnieuw goed bewaard. Totdat deze Stig dacht dat hij/zij zich in een café in het rustige Pendine Sands wel even snel onopgemerkt zou kunnen omkleden na een lange dag stunts opnemen voor de 27ste reeks van het programma. De mysterieuze man (of vrouw) werd echter gespot in zijn/haar kenmerkend witte pak met witte helm voordat hij (of zij?) het café binnen ging. Even later kwam zij (!) weer buiten, gekleed in een donkere jeans, bruine botjes en een blauwe regenjas.

The Stig werd vergezeld door een kleinere co-piloot Stig. Deze bleek dan weer een man te zijn. Het zou dus kunnen dat er, zoals sommigen reeds vermoeden, meerdere Stigs bestaan. Een filmpje dat op 5 november 2010 op de website van Top Gear verscheen, laat trouwens zien dat er ergens een boerderij is waar Stigs gefokt worden.

Gepubliceerd door Tess Van Linden

Good girls are bad girls that never get caught