Is dit de toekomst? (video)

Vanaf 2023 te koop in de betere Toyota-garage.

Men zeurt er al tientallen jaren over, maar over een jaar of drie zou het dan toch eindelijk kunnen: vliegen met je auto. Nog niet meteen zoals de Jetsons – een komische animatiereeks uit de jaren zestig – maar eerder als een drone die mensen vervoert.

Een VTOL, een toestel voor Vertical Take-Off and landing, moet het worden. Oftewel vliegtuigen (in dit geval een auto) die verticaal kunnen opstijgen en landen. Het concept van Toyota is bedoeld als nieuwe vorm van transport in stedelijk gebied. Gebieden waar het altijd druk is met veel verkeer.

Het Japanse bedrijf SkyDrive – dat gefinancieerd wordt door Toyota – heeft een geslaagde testvlucht gemaakt met de SD-03, een eenpersoons ‘vliegende auto’. Tijdens de testvlucht werd de SD-03 bestuurd door een piloot, ondersteund door een computer. De gehele vlucht duurde slechts vier minuten, maar werd zonder problemen uitgevoerd. De bedoeling is om het vliegtuigje, dat wordt aangestuurd door een elektrische motor, allereerst in Japan op de markt te brengen. In 2023 moet er ook een tweezitter zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More