89 lentes, maar nog zo kranig als een jong veulen.

Daphne Selfe werd geboren in het Verenigd Koninkrijk van 1928. Enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog, op haar twintigste, ging ze aan de slag als model. Toen ze de veertig naderde stopte ze ermee. Ze ging boeken over mode schrijven.

Op haar zeventigste werd Selfe opnieuw als model gevraagd door Vogue. Het magazine maakte een heel dossier over ‘ouder worden’.

Op 1 juli van dit jaar zal Daphne Selfe negentig kaarsjes uitblazen. Maar kranig is ze nog steeds. Geen wonder dat ze opnieuw ‘ontdekt’ werd door make-up-merk Eyeko, die haar vroeg voor een grote campagne voor hun mascara.

Desondanks haar leeftijd, voelt ze zichzelf nog steeds een tienermeid. Hoe dat komt, legt ze uit op haar blog: “Bewegen! Elke dag tien minuten zweten is ideaal om je conditie op peil te houden. Ik combineer iedere ochtend yoga, pilates en stretch-oefeningen.”

“Ik neem ook nooit de lift, altijd de trap. Het huishouden en het onderhoud van de tuin doe ik zelf, dat reken ik ook bij bewegen. En zorg ook dat je altijd mooi gekleed bent. Jezelf goed voelen begint daar.”

Een bericht gedeeld door Eyeko (@eyeko) op

Een foto van Selfe toen ze nog heel wat jaartjes jonger was:

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.