Is dit het vervoer van de toekomst? (video)

Op Bright Day 2019, het grootste tech-festival van Nederland, presenteert het Chinese bedrijf Ehang de drone-taxi.

Ehang is een van de grooste dronemakers in China en pakt uit met passenger drones. Tot voor kort waren die nog in de experimentele fase, maar vanaf volgend jaar willen ze gaan proefdraaien in de de stad Guangzhou. In de stad van 15 miljoen inwoners zal een luchtverkeersleiding worden gebouwd. Van daaruit zal men controleren of de drones doen wat ze moeten doen. Bedoeling is dat ze computergestuurd passagiers zullen vervoeren.

Vanop afstand worden ze evenwel nog door piloten in de gaten gehouden en kunnen die, indien nodig, ingrijpen en de besturing van de computer overnemen. Je bent in een Ehang dus niet meer dan een passagier in een taxi die met behulp van satellieten naar zijn bestemming vliegt en weer terug. Het Toestel zou ongeveer 25 minuten kunnen vliegen.

Het Chinese bedrijf Ehang is van plan om te starten met een viertal routes. Daarvoor bouwen ze een soort helikopterplatforms waar de AAV’s (autonomous aerial vehicle) kunnen landen en opstijgen. Het bedrijf werkt samen met de stad aan aanpassingen in de wet-en regelgeving.

Daarmee wordt China het eerste land waar de drone-taxi echt, operationeel, gebruikt zal worden. Er zijn nog andere merken die experimenteren met ‘vliegende auto’s’ maar die zijn allemaal nog in een experimenteel stadium. In Dubai test men bijvoorbeeld de Duitse Volocopter, maar men verwacht dat ook Ehang Dubai zal charmeren met hun systeem. Airbus, Audi en Boeing dromen ook luidop van bemande drones, maar verder dan blufmodellen voor grote beuzen zijn ze nog niet echt.

Ehang zou vorig jaar met de Ehang 184 al duizend bemande testvluchten hebben uitgevoerd en zegt klaar te zijn voor het echte werk.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More