Even geen goesting in een vaste relatie? Waarom niet gaan voor een vriendschappelijke relatie waar ook af en toe seks van komt?

Omdat tegenwoordig werkelijk alles onderzocht wordt, hebben ze nu ook enkele Friends With Benefits-relaties onder de loep genomen. De onderzoekers hun bevindingen? Het idee om ‘gewoon seks’ te hebben met een goede vriendin blijkt toch een ingewikkeldere situatie te zijn dan dat u waarschijnlijk denkt.

171 vrijwilligers die een friends with benefits-relatie hebben of hadden in het afgelopen jaar, werden ondervraagd over hun seksuele tevredenheid. Bij het onderzoek werd er gelet op verschillende aspecten. Zo probeerden ze in kaart te brengen hoeveel contact de vrienden met elkaar hadden wanneer ze niet met elkaar de koffer indoken en in welke mate ze nog vrij waren om anderen te zien. Met andere woorden: hoe ver staan ze van een echte relatie?

Uit het onderzoek blijkt dat de personen die betrokken zijn in een friends with benefits-relatie een hogere seksuele tevredenheid hebben, wanneer die relatie zo dicht mogelijk een echte liefdesrelatie benadert. Als de friends elkaar enkel voor de seks gebruiken, kan er volgens de vorsers geen sprake zijn van goede seks. 

Zo’n onderzoekers kunnen er natuurlijk ook volledig naast zitten en misschien kunt u het best zelf uittesten.. Laat dit onderzoek u dus niet tegenhouden om samen met die toffe vriendin te bekijken of er extra benefits uit de relatie kunnen gehaald worden.