QAnon waarschuwt de wereld tegen een grote samenzwering.

Wikipedia noemt QAnon een “extreem rechtse samenzweringstheorie” en beweert dat het gaat om een sekte vol debielen die wat zijn verdwaald en Trump verheerlijken. De beweging zou nergens op slaan , ongefundeerd en zonder bewijzen. Bewijzen voor wat? Trump wordt afgeschilderd als een soort van messias die door een grotere macht wordt gesaboteerd.

QAnon-volgers geloven dat er een geheime “ Deep State” bestaat die Trump en zijn aanhangers wil vernietigen. De samenzweringsgemeenschap is ervan overtuigd dat banken, grote bedrijven, de chemische industrie, de gezondheidszorg, de programmeercentra – die wij universiteiten noemen – en het onderwijssysteem, de elektronische oorlogvoering… bezig zijn met het vernietigen van Trump en het vernietigen van de planeet. Trump zou eindelijk nog eens een president zijn die geen onderdeel is van de ‘Deep State’, maar wordt op alle mogelijke manieren tegengewerkt. QAnon heeft ondertussen  miljoenen volgelingen.  De beweging is er overigens van overtuigd dat het coronavirus met een hoger doel is ontworpen in een labo.

Als je dat allemaal of veel daarvan weet, dan heb je volgens qAnon al wel meer dan eens  ervaren dat er dingen zijn die je niet tegen iedereen kunt zeggen. Dat je met de meeste mensen om je heen, op je werk en ook in je familie en vriendenkring, niet kunt praten over veel van deze onderwerpen. Veel mensen zijn volgens qAnon als robots, betoverd, murw geslagen, energetisch leeg geroofd, emotioneel bespeeld en mentaal suf geprogrammeerd. Ze zijn bezig te overleven en dan moet jij vooral niet met rare samenzweringsnonsens afkomen.

Terug naar het coronavirus. QAnon  beweert een oplossing te hebben voor de longziekte uit Wuhan, met name MMS.  MMS – Miracel Mineral Solution – is eigenlijk bleekwater dat ons mensen moet beschermen tegen de pandemie die op ons af komt. Eerder raadden ze de speciale ‘javel’ al een keer aan als een geneesmiddel tegen AIDS en autisme.

Dokters waarschuwen echter tegen het drinken van bleekwater. Promotievideo’s van qAnon worden dan ook van het web gehaald om deze gevaarlijke hint de wereld uit te helpen. Uiteraard is voor qAnon dat het bewijs van het grotere complot en sterkt het hen in hun overtuiging dat de wereld wordt bedreigd door een man-made virus.

Wij vonden een video van qAnon waarin ze hun algemene theorie uit de doeken doen. Je bent gewaarschuwd!