Elon Musk maakte van Tesla het revolutionaire bedrijf dat we vandaag de dag kennen. Al zag het er even naar uit dat het anders zou aflopen. In 2007 kwam Tesla met een eerste elektrische wagen op de proppen en die wordt uitgeroepen tot de grootste mislukking van het jaar. Maar Musk ligt er niet wakker van. De Tesla Model S wordt in 2013 uitgeroepen tot Auto van het Jaar.

Maar volgens criticasters kan Tesla aan het einde van 2018 nog maar eens in serieuze financiële problemen komen als het bedrijf op dezelfde manier geld blijft uitgeven. Tesla is momenteel volop bezig met de productie van de Model 3, terwijl er ook nog een Model Y, Semi Truck en Roadster in de pijplijn zitten. Al deze grote projecten kosten Tesla behoorlijk wat geld en langzamerhand begint volgens sommigen dat geld op te raken.

Volgens de The Wall Street Journal heeft Tesla vorig jaar meer dan 3,4 miljard dollar uitgegeven en als ze in 2018 nog eens dit bedrag spenderen, hebben ze een probleem. Zo zou Tesla momenteel in totaal voor 23 miljard dollar aan schulden hebben, waarvan 10 miljard dollar langetermijnschulden. Op zich is dit vrij normaal en geeft dit geen problemen zolang alles gaat zoals gepland.

Momenteel loopt de productie van Model 3 nog een serieuze achterstand op. Als Musk de productie wel goed op gang krijgt, verwacht men geen al te grote problemen. Anders worden het nog spannende tijden voor Musk. Maar Tesla’s CEO heeft al voor hetere vuren gestaan.