Geen nieuws is slecht nieuws in Noord-Korea.

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un is al een tijdje niet meer in het openbaar gezien en dus gonst het van de berichten over zijn gezondheid. Corona kan de lieve man niet hebben want in Noord-Korea is er officieel helemaal geen corona. Dat zegt veel over het waarheidsgehalte van de Noord-Koreaans berichten.

Volgens buurland Zuid-korea heeft Kim Jong-un deze maand een medische behandeling gehad aan zijn hart, die niet goed is afgelopen.De lieve man drinkt er rookt meer dan goed voor hem is. De VS melden tussen neus en lippen door dat gezondheid van Kim “in groot gevaar” is. De Chinese Communistische Partij ontkent dan weer dat de Noord-Koreaanse leider in kritieke toestand verkeert en de regering van Zuid-Korea wil niet ingaan op berichten over de gezondheid van hun grote leider.

Maar, de 36-jarige Kim was op 15 april niet bij de viering van de verjaardag van zijn grootvader Kim Il-sung, een nationale feestdag in Noord-Korea en dat is geen goed teken.

Het communisme heeft nu eenmaal een andere definitie van de waarheid en ziet er geen probleem in om er mee te jongleren.

Moest Kim Jong-un naar het land van zijn overleden vader zijn vertrokken, dan zou het wel eens kunnen dat Kim Yo-jong – de vrouw in het cirkeltje op de foto – de belangrijkste kandidate is om haar broer op te volgen.

Veel zal er alvast niet veranderen.