In het voorjaar van 91 ruziën twee Belgische afdelingen van grote platenmaatschappijen in ware Hollywood-stijl over een contract voor Belgiës lucratiefste popgroep: Clouseau.

Toen Clouseau in november 90 zijn contract met Hans Kusters Music opzegde, deden alle grote platenmaatschappijen immers een bod op de groep.

Clouseau was nog een beginnend groepje toen het onder contract kwam bij HKM, wat staat voor Hans Kusters Music.

Zonder uitzondering werden volgens De Tijd ‘de beste voorwaarden die ooit in de Benelux werden toegekend’ aangeboden aan de jongens uit Sint-Genesius-Rode.

Clouseau stapte vervolgens de studio in voor EMI, maar plots dook er een contract op met BMG Ariola uit december 1989. Voer voor discussie. In elk geval: de langspeler Close Encounters komt uit bij EMI. Ook de volgende platen worden door EMI uitgebracht.

Ondertussen zijn we 30 jaar en vele miljoenen euro’s verder.

De vennootschap van Kris Wauters heeft zonet de cijfers voor boekjaar 2019 neergelegd. De totale activa bedroegen eind 2019 net geen miljoen euro.

In 2019 werd een kleine 100.000 euro nettowinst opgetekend, iets minder dan in 2018.

Daarnaast zitten Kris en Koen via hun respectieve vennootschappen in de gemeenschappelijke vennootschap K.B.K. De totale activa bedragen net geen half miljoen euro. In de laatste boekjaren werd telkens een bescheiden winst gemaakt.

Wat opvalt is dat er heel wat vennootschappen van de broers ondertussen werden stopgezet of gefusioneerd. Zo was er de grote vennootschap Zigeuner met op een bepaald ogenblik ruim 6,5 miljoen euro aan activa. Die firma werd stopgezet. Bij Kalzoo Music was er een fusie door overneming. Tot slot was er ook Club Clouseau.

Kris zat ooit in KRW PRODUKTIES CVBA. Die vennootschap had zowat 3 miljoen euro aan activa. Ook die vennootschap is ondertussen gestopt.

Op basis van de huidige informatie waarderen we Kris op iets meer dan 1 miljoen euro. Dat is een pak minder dan zijn jongere broer Koen. Dat is ook logisch aangezien de inkomsten van Koen vooral van mediagroepen zoals DPG komen.