Is het monster van Loch Ness naar Amerika verhuisd? (video)

Dat had Nessie beter niet gedaan, want nu is-ie dood.

Of er nu wel of geen monster in het meer van Loch Ness zit, weten we nog steeds niet. Als er al iets zit, moet het intussen wel een stokoud creatuur zijn. De eerste keer dat het beest werd waargenomen, was op 22 augustus 565. Al zou het natuurlijk ook om een nakomeling kunnen gaan. Wat wel zeker is, is dat het opbrengt. Nessie-zoekers van over de hele wereld laten jaarlijks zo’n 70 miljoen euro achter in de talrijke horecazaken en souvenirwinkels rond het Schotse meer.

Intussen is het alweer een tijdje geleden dat het beest er gespot werd. Mogelijks verhuisde het naar Wolfland Island, in het Amerikaanse Georgia. Ene Jeff Warren kon namelijk zijn ogen niet geloven toen hij daar iets spotte op het strand. “Een karkas. Toen ik toekwam, waren vogels ervan aan het eten”, vertelt hij. “Met zijn twee vinnen, lange nek en klein hoofd deed het me onmiddellijk aan het monster van Loch Ness denken.”

Wetenschappers konden voorlopig nog niet achterhalen om wat voor creatuur het gaat. Wat ze wel zeker weten, is dat sommige zeedieren tijdens het ontbinden nogal eigenaardige vormen kunnen aannemen. De kans is dus reëel dat het hier om een uit de kluiten gewassen vis gaat en Nessie nog gewoon vrolijk rondzwemt in Loch Ness.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More