Islamitische school in Genk krijgt geen erkenning

Alleen maar van naam veranderen is niet voldoende om erkend te worden.

Voormalig minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) weigerde destijds de aanvraag tot erkenning van het Selam College in Genk. Zij motiveerde haar beslissing door te stellen dat de school de Grondwet en de internationale mens- en kinderrechten niet zou naleven. De school had banden met de conservatieve, nauw met Turkije verbonden islamitische beweging Milli Görüs, en volgens de Staatsveiligheid zou de school zelfs kunnen uitgroeien tot een extremistische vector in het Limburgse onderwijslandschap. De conservatieve beweging Milli Görüs sluiert kleuters en bezondigt zich aan sharia-denken.

In Genk dachten ze dat ze met een naamsverandering – van Selam College naar Plura C – en een een gedeeltelijke wijziging van de raad van bestuur de kogel wel door de moskee konden jagen, maar ze krijgen van minister Ben Weyts (N-VA) een njet. “Er zijn nog steeds onvoldoende garanties dat Plura C de nodige eerbied toont voor de internationale en grondwettelijke kinderrechten”, zegt Weyts. “Kinderen zijn ons kostbaarste goed. We moeten vermijden dat zij naar school gaan op een plek waar ze mogelijk totaal verkeerde ideeën ingelepeld krijgen.”

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More