Italiaanse wielerklassiekers gaan door ondanks coronavirus

Voetbal niet, wielrennen wel.

Omdat Italië zwaar getroffen is door het coronavirus, was er twijfel over de start van enkele Italiaanse wielerklassiekers. Maar, organisator RCS heeft de deelnemende ploegen per mail bevestigd dat de Strade Bianche (7 maart), Tirreno-Adriatico (11-17 maart) en Milaan-Sanremo (21 maart) worden gereden zoals gepland.

Met die beslissing is het echter nog niet zeker dat de wielrenners het risico gaan nemen om naar Italië te reizen. De 6 recente besmettingen in ons land komen namelijk allemaal van Italië.

In de UAE Tour – de ronde van de Verenigde Arabische Emiraten – zitten op dit moment nog altijd vier ploegen (Cofidis, Groupama-FDJ, Gazprom en UAE Emirates) uit voorzorg in quarantaine. Donderdag werden daar twee positieve gevallen van corona geconstateerd en werd de rittenwedstrijd – na vijf van de zeven ritten – afgebroken. In de Italiaanse Serie A werden al wel verschillende voetbalwedstrijden afgelast. De RCS ziet voor de Italiaanse klassiekers echter geen probleem.

Virologen vinden het geen goed idee. De Strade Bianche wordt dan wel niet in een risicogebied gereden, maar Tirreno-Adriatico en vooral Milaan-Sanremo vlamt door dwars door ‘corona-country”. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More