De Italiaanse krant ‘Repubblica’ omschrijft Delphine Boël in de weekendeditie als de Assepoester van België.

Volgens de Italianen zijn er heel wat gelijkenissen tussen Assepoester en de jongste dochter Albert II. Voor wie vergeten is hoe het sprookje in elkaar zit (spoiler alert): Assepoester wordt vernederd door haar stiefmoeder en stiefzussen, maar kan uiteindelijk trouwen met haar droomprins. Assepoester heeft overigens niets met poetsen te maken, maar met het aanwakkeren of aanblazen van het vuur in de open haard.

Niet iedereen is trouwens overtuigd van die vergelijking. Assepoester was een mooi en sympathiek meisje, een harde werkster ook die onder de knoet lag van haar stieffamilie. Delphine daarentegen…

Feit is wel dat er misschien toch een gelijkenis is. Een van de advocaten had het op televisie onlangs over de (half)zussen van Delphine. Voor zover we weten is er maar een halfzus, Astrid. Misschien heeft de man weet van een andere dame? Dat zou dan de parallel kunnen zijn met het sprookje.

Het is trouwens niet zeker dat het sprookje van Delphine goed zal aflopen. In principe wordt ten laatste eind oktober een uitspraak verwacht van het Hof van Beroep. Allicht zullen de advocaten van Albert II deze beslissing(en) juridisch opnieuw aanvechten. En dan kan de caroussel opnieuw een rondje draaien.

(Thierry Debels)