Ivan Leko volgt Laslo Bölöni op als trainer van eersteklasser Antwerp. De 42-jarige Kroaat was al een tijdje ‘vrij’ nadat zijn overeenkomst bij Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten eind december vorig jaar afliep.

Antwerp wordt de vierde Belgische club in de trainerscarrière van Leko. Na OHL en STVV zette hij in 2017 de stap naar Club Brugge, als opvolger van Michel Preud’homme. Hij pakte er meteen de titel en werd uitgeroepen tot coach van het jaar. In zijn tweede seizoen behaalde hij een tweede plaats na het Racing Genk van Philippe Clement, die dit seizoen opnieuw kampioen werd met Club Brugge.

Bij de ‘Great Old’ hebben ondertussen een paar ‘grote namen’ het huis verlaten, met name keeper Sinan Bolat, Kevin Mirallas en Wesley Hoedt. Er bestaat ook nog altijd een kans dat Antwerp zijn goalgetter Dieumerci Mbokani zal moeten laten gaan. De Antwerpse topschutter wil bijtekenen maar dan enkel voor twee seizoenen, terwijl het bestuur het bij één seizoen wil houden.

Leko tekende alvast een contract voor twee seizoenen bij Antwerp. Hoe zijn staff er volgend seizoen zal uitzien, is nog niet duidelijk. Leko’s gewezen assistenten Rudi Cossey en Edward Still zouden in beeld zijn, maar het is voorlopig afwachten op een akkoord hieromtrent.