De Knokse vennootschap Sergio Beheer België heeft de resultaten over 2019 neergelegd bij de balanscentrale. De jaarrekening bevat ook deze keer een schat aan informatie over de strategie van de sympathieke Zeeuw.

Misschien eerst dit. Ik heb Sergio nooit ontmoet en ben uiteraard nog nooit gaan eten in een van zijn toprestaurants. Daar zijn 2 redenen voor. In de eerste plaats kook ik liever zelf. En in de tweede plaats is een maaltijd van Sergio niet goedkoop.

De wereld is wel klein. Een van de beste vrienden van Sergio is dan weer de echtgenoot van een van mijn zussen. En ik weet dat Sergio de pizza van Antonio best weet te waarderen. Gelijk heeft hij.

Terug naar de cijfers van Sergio. De brutomarge bleef min of meer op peil in 2019. De nettowinst nam wel een flinke duik.

De verklaring zit in de participaties van het bedrijf. De Knokse vennootschap wordt immers gebruikt als een holding.

De BV heeft 50 % van The Jane. Daar wisten we al dat er een verlies was in 2019.

Er is ook een particpatie van 37 % in CENTRAAL KWARTIER HOLDING. Ook daar verlies in 2019.

De BV houdt bijna alle aandelen aan van SERGIO HERMAN HOSPITALITY. Daar was er wel een kleine winst.

Het verrassende zit in de BV FRITES ATELIER AMSTERDAM HOLDING. Die Nederlandse onderneming boekte een verlies van ruim 3,2 miljoen euro in 2018. De cijfers van 2019 zullen zeer interessant zijn.

Gelukkig voor Sergio houdt hij maar 10,22 % van de aandelen van die Nederlandse BV aan via zijn Belgische BV.

Tot slot is er nog de coronacrisis.

“Vanaf maart 2020 werd de vennootschap geconfronteerd met de economische gevolgen van de coronacrisis. De Belgische overheid heeft verregaande maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. De financiële gevolgen van deze maatregelen op de vennootschap kunnen op dit moment nog niet worden ingeschat en/of becijferd.”

In elk geval zal het effect niet positief zijn.