‘Jack Reacher’: een zoektocht naar de waarheid

“Tom Cruise was eigenlijk te klein voor de rol.”

Eerste adaptatie van Lee Child’s immens populaire boekenreeks over een geniale ex-officier van de militaire politie die platzak door Amerika zwerft.

Nadat een sluipschutter vijf mensen in Pittsburgh van grote afstand doodschiet, wijst al het bewijsmateriaal in de richting van ene James Barr, een ex-marinier. De verdachte wordt ondervraagd en vraagt maar één ding: om Jack Reacher (gespeeld door Tom Cruise)te halen. Reacher blijkt een voormalig militair rechercheur te zijn, die destijds een onderzoek naar Barr voerde. Op die manier begint een buitengewone zoektocht naar de waarheid, waarbij Jack Reacher tegenover een onverwachte vijand komt te staan die een talent voor geweld heeft en een geheim moet bewaren.

De film is van 2012 en is gebaseerd op de de boeken van auteur Lee Child. In 2016 komt er een tweede Jack-Reacher-film. Even leek het erop dat dit het begin was van een hele reeks Reacher-films, maar de fans van de romans begonnen te morren. Volgens hen was Tom Cruise niet geschikt voor de rol. Reacher is in de boeken namelijk 1,96 meter groot zijn en Cruise is 1,70 meter.

Auteur Lee Child gaf de lezende fans geen ongelijk. “Het was leuk samenwerken met Cruise”, zei hij. “Hij is een hele toffe kerel en we hebben veel lol gemaakt, maar uiteindelijk hebben de lezers gelijk. Reachers gestalte is een enorm belangrijk onderdeel van zijn identiteit.”

“We zetten dus een punt achter de films en gaan een serie maken voor Netflix of een andere streamingdienst met een volledig nieuwe acteur,” vervolgde hij. “Cruise had gewoon de fysiek niet. We gaan opnieuw beginnen en proberen de geknipte acteur te vinden.” Dat was 2018.

Pas vorige maand was de kogel door de kerk. Amazon Studios gaat een reeks draaien voor Netflix. Er liggen ondertussen achttien boeken op het rek om verfilmd te worden. Wie de nieuwe Jack Reacher gaat spelen, is nog niet bekend gemaakt.

Q2 / 04 maart, om 20:35 – 23:00 : ‘Jack Reacher’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More