Het was te verwachten: er komt een film over COVID-19.

Vijf Europese regisseurs sloegen de handen ineen. De werktitel van de langspeelfilm is EUROPE-C19.

De 5 regisseurs zijn Michael Winterbottom, Julia von Heinz, Fernando Leon, Michele Placido en Jaco Van Dormael.

Winterbottom coördineert alles. Drie van zijn films, Welcome to Sarajevo, Wonderland en Twenty Four Hour Party People werden genomineerd voor de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

De Belg Van Dormael kennen we van zijn eerste langspeelfilm, Toto le héros, die in 1991 verscheen. Hiermee won Van Dormael dat jaar de César voor Beste buitenlandse film en de Caméra d’Or op het filmfestival van Cannes.

In 1996 ontving Van Dormael de Plateauprijs voor de film Le Huitième Jour. De film werd ook genomineerd voor een Golden Globe.

Zijn derde langfilmproductie, Mr. Nobody, dateert uit 2009. Met hoofdrollen voor Jared Leto en Sarah Polley. De filmlocaties bevinden zich in Canada, Duitsland en België.

Van het in 2019 uitgekomen album De laatste farao in de Blake en Mortimer reeks, verzorgde hij samen met de Belgische schrijver Thomas Gunzig het scenario. De tekeningen zijn van Francois Schuiten. In 2013 en 2014 werkte Van Dormael al samen met Thomas Gunzig aan het script voor zijn film Le Tout Nouveau Testament.